Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Μέσω... twitter ενημέρωσαν ότι καθυστερεί το διάγγελμα

Στις 2 μετά το μεσημέρι επρόκειτο να απευθύνει ο Γιώργος Παπανδρέου διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά μέσω twitter ανακοινώθηκε στις 3:13 ότι λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού το διάγγελμα θα καθυστερήσει. Οι φήμες για διάγγελμα του πρωθυπουργού κυκλοφόρησαν χθες το βράδυ, αμέσως μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, την έγκριση
των νέων μέτρων και την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή. Ωστόσο η απεργία των τεχνικών της τηλεόρασης είναι ένα πρόβλημα για το οποίο αναζητούν λύση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι πολιτικές κινήσεις Παπανδρέου, πάντως, δεν περιορίζονται στη δήλωση προς τον λαό. Σύντομα αναμένεται να αναλάβει νέα πρωτοβουλία -όπως επίσης προανήγγειλε- για "εθνική συνεννόηση", πράγμα που στενοί συνεργάτες του ερμηνεύουν ως πρόσκληση για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Η αποστροφή του λόγου του άλλωστε ότι "εφόσον υπάρχει συμφωνία με τον κ.Σαμαρά στους στόχους, τότε από την μεριά μου δεν υπάρχει κανένα ταμπού για εξεύρεση τρόπων επίτευξής τους", δεν άφησε πολλά περιθώρια παρανόησης. Η πρωτοβουλία θα ληφθεί παράλληλα με εκείνη για συνεργασία τεχνικών κλιμακίων των δύο μεγάλων κομμάτων και συνάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους αρμόδιους τομεάρχες της ΝΔ.
Και όλα αυτά, πριν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου που αναμένεται να γίνει -εκτός απροόπτου- στις 28 Ιουνίου, και αφού έχουν κατατεθεί, σε ένδειξη "fairplay" οι εφαρμοστικοί νόμοι, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του ελληνικού δανείου, πιθανότατα στις 15 Ιουλίου. Προηγουμένως, θα πρέπει να έχουν υπερκεραστεί οι ενστάσεις του ΔΝΤ στη συνεδρίασή του για το θέμα στις 8 του ίδιου μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 8 Ιουλίου ψηφίζονται -αν δεν υπάρξουν αλλαγές στον παρόντα προγραμματισμό- στην ελληνική Βουλή και οι εφαρμοστικοί νόμοι.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...