Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αποχώρησαν και... επέστρεψαν από την αίθουσα της Βουλής οι βουλευτές της Ν.Δ. λόγω... Πάγκαλου!

Αποχώρησαν πριν από λίγο και κατά την διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία εξαιτίας μια φράσης του Θόδωρου Πάγκαλου ότι η δημοκρατία εδραιώθηκε στη χώρα μας το 1981!  Ωστόσο, μετά από μερικά λεπτά, επέστρεψαν στα έδρανα μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τόνισε πως σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για την Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και πως έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης!
 
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε το εξής: "«Σήμερα έπεσε το προσωπείο της πολυδιαφημισμένης συναίνεσης. Μας πήγε ο κ. Πάγκαλος 30 χρόνια πίσω για να μας πει ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε το 1981». Ενώ απευθυνθείς προς τον κ. Παπανδρέου, του είπε: «Το ‘74 -και αυτό είναι το λάθος σας- δεν γεννήθηκε μια Δημοκρατία αλλά η Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Και πρόσθεσε: «Εμείς σας ξέρουμε. Τώρα σας μαθαίνει και ο ελληνικός λαός», ενώ αναφορικά με την ολιγόλεπτη αποχώρηση των βουλευτών του είπε ότι «δεν φύγαμε από πείσμα, αλλά γιατί έπρεπε να συμβολίσουμε ότι η ΝΔ δεν δέχεται τους συκοφάντες της Δημοκρατίας και θα αντιδρά», ενώ κατέληξε λέγοντας: «Σήμερα ήταν μια μαύρη μέρα για το ΠαΣοΚ».
 
Προηγουμένως,  ο Κώστας Τασούλας ζήτησε να ανακαλέσει και όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος επέμεινε στις θέσεις του λέγοντας ότι «οι ψηφοφόροι εκείνης της εποχής παρά το γεγονός έλεγαν τότε: Καραμανλής ή τανκς», οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν.

Τα πνεύματα προσπάθησε να ηρεμήσει ο πρωθυπουργός ζητώντας από τους βουλευτές της Ν.Δ. να επιστρέψουν στην αίθουσα και να μην δίνουν τέτοια εικόνα στο εξωτερικό, ωστόσο προσπάθησε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης λέγοντας πως "...πρόκειται για παρεξήγηση. Κανείς δεν είπε ότι το 1974 δεν ήρθε μία δημοκρατία στη χώρα μας. Βεβαιώς το 1981 ήρθε επιτέλους μετά από δεκαετίες μπήκε μία τάξη» κατέληξε. 

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...