Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Έρχεται το διάφανο αεροπλάνο (τι θα γίνει με τα κολλημένα έντομα στα τζάμια;)

Η Airbus αποκαλύπτει ότι το διαφανές αεροπλάνο έρχεται το 2050 (αλλά όχι γι’ αυτούς που φοβούνται τις πτήσεις). Με μια καμπίνα εντελώς διάφανη (σαν «έξυπνη» μεμβράνη), το αεροπλάνο θα προσφέρει στους επιβάτες του μέλλοντος μοναδικές εμπειρίες την ώρα που διασχίζουν τον ουρανό, με ποικιλία διαδραστικών παιχνιδιών και θέα που κόβει την ανάσα.
Οι καμπίνες της business και της οικονομικής θέσης θα αντικατασταθούν από χώρους χαλάρωσης, στην μπροστινή ζώνη, ενώ στην πίσω θα υπάρχουν χώροι εργασίας και ένα μπαρ πλήρως εξοπλισμένο για σύσφιξη κοινωνικών σχέσεων. Οι επιβάτες θα μπορούν να βλέπουν τα πάντα μπροστά και δεξιά-αριστερά και τα στόρια θα κλείνουν μόνο τις στιγμές της προσγείωσης και της απογείωσης.  
Οι τοίχοι του αεροσκάφους θα αλλάζουν  σύμφωνα με τις συνθήκες του φωτός, θα υπάρχουν ολογραφικά παιχνίδια και άλλες μορφές διασκέδασης που θα τροφοδοτούνται ενεργειακά από τη θερμότητα που εκπέμπουν τα σώματα των επιβατών, κι άλλα πολλά που σήμερα ακούγονται σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας (θα μπορείς να επικοινωνείς με όποιους επιθυμείς, θα μπορείς ακόμα και να διαβάζεις απ’ τον αέρα παραμύθια στα παιδιά σου για να τα πάρει ο ύπνος). Κι άλλα τέτοια ειδυλλιακά και απίθανα, αρκεί να μην σε πιάνει τρόμος στον αέρα και να μην έχεις υψοφοβία.
Η Airbus υπόσχεται επίσης μεγαλύτερη ασφάλεια στα ταξίδια της, λιγότερο θόρυβο, ελάχιστα καυσαέρια και απόβλητα. Στην μπροστινή ζώνη ο αέρας θα είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, θα προσφέρονται αρωματοθεραπείες και βελονισμοί, χαλάρωση στο φεγγαρόφωτο και άλλες πολυτελείς απολαύσεις.
Πηγή: Daily Mail.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...