Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο Πάγκαλος "χτύπησε" τη ΝΔ για να "πληγώσει" τον Βενιζέλο

Ήδη ξεκίνησε η αποκαθήλωση Βενιζέλου, με τον Πάγκαλο να δυναμιτίζει στη Βουλή τις προσπάθειες συναίνεσης που κάνει με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ - Ο Πάγκαλος έδιωξε τους βουλευτές της ΝΔ από την αίθουσα λέγοντας στην ομιλία του ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα ήρθε το 1981 και όχι το 1974 επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου
Καραμανλή. Ο Πάγκαλος έκανε μία τοποθέτηση γεμάτη επιθετικότητα και ειρωνεία απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία ο Βενιζέλος με ξεχωριστή ρητορική επιχείρησε να προσεγγίσει συναινετικά προς όφελος του εθνικού συμφέροντος.
Η πράξη αυτή του Θ. Πάγκαλου έδειξε με το "καλημέρα" της νέας κυβέρνησης ότι λανθασμένα πίστεψαν ορισμένοι ότι το ΠΑΣΟΚ ενώθηκε με τον τελευταίο ανασχηματισμό. Πρόκειται για μία κυβέρνηση ενδοκομματικής ανάγκης, αλλά καθόλου λειτουργική όπως απέδειξε η δευτερομιλία Πάγκαλου στη Βουλή, ο οποίος με την επίθεσή του κατά της ΝΔ, ουσιαστικά χλεύασε τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου, που στην πρωτολογία του είπε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με Σαμαρά και Καρατζαφέρη και μίλησε μαζί τους για συναίνεση. Ανάμεσα στους δύο αντίθετους αντιπροέδρους της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός "άδειασε" τον Θ. Πάγκαλο αλλά δεν κατάφερε να σώσει την αξιοπιστία της παράταξής του και να δείξει ότι η ενότητα κυκλοφορεί ανάμεσά της.
Σύμφωνα όμως, με κύκλους του ΠΑΣΟΚ η επίθεση του Πάγκαλου στη ΝΔ ήταν προσυμφωνημένη για να δημιουργήσει πόλωση μεταξύ δεξιάς και αριστεράς συσπειρώνοντας έτσι την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...