Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η ομιλία Βενιζέλου προβληματίζει τους Παπανδρεϊκούς

Η χθεσινή ομιλία του αντιπροέδρου και υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, που κατά γενική ομολογία ήταν εντυπωσιακή τόσο σε περιεχόμενο όσο και στους πολιτικούς στόχους που υπεδείκνυε, φαίνεται να προβληματίζει το περιβάλλον του πρωθυπουργού, που διαισθάνεται ότι η ισχυρή πλέον παρουσία Βενιζέλου θα ρίχνει σκιά στον πρωθυπουργό.  
Δεν είναι τυχαίο ότι χθες στη βουλή ακόμα και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αναγνώριζαν τη ρητορική δεινότητα του υπουργού Οικονομικών, κάτι που δείχνει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μπορεί να εξελιχθεί στη συγκεκριμένη συγκυρία σε έναν πόλο σταθερότητας για την πλειοψηφία που ταλανίζεται από την αναποτελεσματικότητα και το έλλειμα συντονισμού.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού όπως ο Νίκος Αθανασάκης, η Ρεγγίνα Βάρτζελη και άλλοι ήταν εμφανώς ανήσυχοι χθες απ’ την εντυπωσιακή απήχηση που είχε η ομιλία του Βενιζέλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στη χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO, όπου το Πασοκ καταγράφει πλέον σημαντικές απώλειες στην κοινή γνώμη, τα μόνα ενθαρρυντικά στοιχεία για το κυβερνών κόμμα προκύπτουν από την αποδοχή του υπουργού Οικονομικών και αντιπρόεδρου Ε. Βενιζέλου, ο οποίος φαίνεται να δημιουργεί πλέον μια σημαντική προσδοκία για την κοινή γνώμη.
Είναι προφανές ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο Παπανδρεϊκός πόλος στο Πασοκ έχει αρχίσει να προβληματίζεται αφού εκ των πραγμάτων η ισχυρή παρουσία Βενιζέλου θα έβαζε στο περιθώριο τον πρωθυπουργό και την ομάδα που τον στηρίζει. Το ερώτημα είναι αν το ΠαπανδρεΪκό μπλοκ υπό το φόβο της οριστικής αποδρομής του θα αντιδράσει, οδηγώντας σε περιπέτειες την πλειοψηφία.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...