Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μπλόγκερ φάντασμα η Αμίνα Αμπντάλα


Ο Τομ ΜακΜάστερ ισχυρίζεται ότι είναι άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το ψεύτικο μπλογκ "A Gay Girl in Damascus',  ομολογώντας ότι η Αμίνα Αμπντάλα είναι αποκύημα της φαντασίας του.
Όπως υποστηρίζει δημιούργησε τον εν λόγω χαρακτήρα για να ευαισθητοποιήσει για το δράμα που ζουν οι καταπιεσμένοι Σύριοι.

Ο 40χρονος που είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου αποκάλυψε  την είδηση βόμβα "προδίδοντας" εκατοντάδες που παρακολουθούσαν το μπλογκ και πίστευαν πως η ομοφυλόφιλη μπλόγκερ από τη Συρία ήταν υπαρκτό πρόσωπο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε να κάνει κάτι δραστικό για να ακουστεί η φωνή ενός Αμερικανού για τα θέματα της Μέσης Ανατολής και να τα πάρουν πιο σοβαρά.

 Υποστηρίζει δε ότι η ιστορία της "φανταστικής" Αμπντάλα δε θα πρέπει να απορριφθεί δεδομένου πως αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την κατάσταση στη Συρία, όπου η βία κλιμακώνεται ανάμεσα στους διαδηλωτές και στη κυβέρνηση.
"Ήταν αποκύημα της φαντασίας μου, αλλά τα όσα παρουσιάζω μέσα από τα μάτια της Αμντάλα είναι απολύτως αληθινά", σημείωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC.
"Το πιο σημαντικό είναι να βγει προς τα έξω στο κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει", τόνισε, προσθέτοντας ότι όταν ανέφερε ζητήματα της Μέσης Ανατολής ενόσω ζούσε στην Αμερική, η άμεση αντίδραση ήταν να τον ρωτήσουν γιατί ήταν Αντι-αμερικανός και Aντι-εβραίος, κάτι που δεν ισχύει όπως λέει.
"Είμαι Αμερικανός και περήφανος για αυτό και η εν λόγω αντίδραση αποσπούσε τη προσοχή του κόσμου από τον πυρήνα του προβλήματος", τόνισε.
Ο ΜακΜάστερ ανέφερε ότι ήταν σε διαρκή επαφή με φίλους του στη Συρία οι οποίοι του παρείχαν πληροφορίες για την τεταμένη εκεί κατάσταση, την οποία αποφάσισε να μεταφέρει ως Αμίνα Αμπντάλα, θέλοντας ο κόσμος να εστιάσει στο ίδιο το πρόβλημα όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη εκεί.
Μάλιστα οι φωτογραφίες της υποτιθέμενης Αμίνα Αμντάλα ανήκουν στην Κροάτισσα  Γέλενα Λέτσιτς, που διαμένει στη Βρετανία, η οποία και κατήγγειλε ότι οι εμφανιζόμενες σαν φωτογραφίες της "λεσβίας και πολιτικοποιημένης μπλόγκερ" στην πραγματικότητα είναι δικές της.
Η Λέτσιτς τόνισε ότι ο ΜακΜάστερ με αυτή του την κίνηση έθεσε την ίδια σε κίνδυνο.
"Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από την ίδια", είπε ο 40χρονος, τονίζοντας ότι στο μυαλό του είχε μια ιδέα για το πως θα ήταν ο χαρακτήρας του και ενώ χάζευε στο διαδίκτυο έπεσε στο προφίλ της Λέτσιτς η οποία πληρούσε το σκεπτικό του.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...