Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα των άλλων

του Αντώνη Φουρλή
protagon.gr
Από την ταράτσα ενός ξενοδοχείου στο Σύνταγμα, o κομψευόμενος Αμερικανός ρεπόρτερ Ρίτσαρντ Κουέστ μετέδιδε στο CNN μέχρι τα ξημερώματα τις εικόνες από την πλατεία. Φυσικά, αποτελεί και αυτός μέρος της παγκόσμιας συνομωσίας εναντίον της Ελλάδας...

Από κάτω, οι ορδές των κουκουλοφόρων – των σύγχρονων βαρβάρων – αποτελείωναν την λεηλασία που είχε ξεκινήσει από το πρωί. Καίγοντας, σπάζοντας, βρίζοντας, πετροβολώντας μπάτσους, τρομοκρατώντας. Κλέβοντας ό,τι απομένει από τα υπολλείμματα της χώρας. Υπάρχουν δικαιολογίες. Φταίνε οι μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι που τους προκαλούν, οι κλέφτες που δε φέρνουν πίσω τα κλεμμένα, οι αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι, η κυβέρνηση που ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και οι άλλοι πολιτικοί που δεν το ψήφισαν. Δείρανε τον (ομολογουμένως γραφικό και αφελή) Αθανασιάδη, που είχε την έμπνευση να βγει στους δρόμους λίγη ώρα μετά το «ναι» που είπε στην ψηφοφορία, αλλά βρέθηκε κι ένας που γιαούρτωσε την Κανέλλη νωρίτερα το πρωί – κι ας καταψήφισε αυτή το Μεσοπρόθεσμο. Είναι οργισμένοι. Μισούν την κοινωνία και φοράνε την κουκούλα για να την εκδικηθούν.
Θεωρούν ότι η πλατεία τους ανήκει. Μόνο σε αυτούς και χωρίς συνιδιοκτήτες. Δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι – κανείς από εμάς δεν δικαιούται να είναι πιο αγανακτισμένος από αυτούς. Δεν ανέχονται να κάνουν άλλοι κουμάντο στο «μαγαζί» που λέγεται Ελλάδα. Αφού δεν περνά το δικό τους, αποφάσισαν να το κλείσουν.
Δεν είναι και οι μόνοι άλλωστε.
Η ΓΕΝΟΠ κλείνει τη ΔΕΗ. Μας καλεί να στηρίξουμε τον αγώνα της, επειδή λέει η ΔΕΗ είναι εθνικός πλούτος – δηλαδή ανήκει σε όλους μας – αλλά δε θα μας ζητήσουν και την γνώμη μας!
Ούτε στα λιμάνια μας τη ζητούν. Τα έκλεισαν πάλι, τώρα που αρχίζει η τουριστική περίοδος – κι ας προσεύχεται ο μισός πληθυσμός (αυτός που επιβιώνει χάρη στους τουρίστες) μήπως και αυξηθούν φέτος οι επισκέπτες. Κι ας πολλαπλασιάζονται, βδομάδα με τη βδομάδα, εκείνοι που μετακομίζουν στα νησιά επειδή δεν βρίσκουν ούτε μεροκάματο στην πρωτεύουσα.    
Μιλώντας για τουρίστες, όσοι είχαν την ατυχία να βρεθούν την τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα, λογικά δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους – που να τους πληρώνουμε.
Δεν είναι μόνο τα δακρυγόνα και ο στρατιωτικός νόμος στο κέντρο της πόλης. Από προχθές ήταν κλειστό λόγω απεργίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Κι όσοι έστρεψαν το βλέμμα προς την Ακρόπολη, λογικά δε θα πήραν το ρίσκο να..... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...