Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ζούμε MEGAλες στιγμές

Ενώ οι ιατροί συνεχίζουν την κατάληψή τους στο ισόγειο του υπουργείου Υγείας εναντιομένοι πλήρως στο ν/σ Λοβέρδου, στο MEGAλο κανάλι εξακολουθούν να λειτουργούν με ενορχηστρωμένη πολιτική παραπληροφόρηση. Το πρόβλημα πλέον δεν είναι καθεαυτός ο ιατρικός κλάδος και τα αιτήματά του αλλά το ότι στην χώρα υπάρχει το "καλό ΠΑΣΟΚ"που θέλει να κυβερνήσει κάνοντας αναγκαίες μεταρυθμίσεις, και η "κακή Ν.Δ." που υποκινεί τα πάντα και σαφώς είναι υπεύθυνη για όλα.
Ο διάλογος ΔΕΝ είναι αποκύημα φαντασίας αλλά πραγματική εμφάνιση απο κοινού, πληθώρας "κυβερνητικών εκπροσώπων"σε ένα τηλεοπτικό δελτίο.


Οι περισσότεροι γιατροί αρνούνται να δεχθούν ασθενείς, φοβούμενοι τις κυρώσεις με τις οποίες απειλεί ο Ιατρικός Σύλλογος.
Από τα 70.000 ραντεβού σήμερα έγιναν μόλις τα 10.000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Ο Α. Λοβέρδος έκανε έκκληση να ξεπεραστούν οι συγκρούσεις στην Υγεία.
Συνεχίζεται για έβδομη μέρα η κατάληψη του ισογείου του υπουργείου Υγείας. Αύριο οι γιατροί θα συναντήσουν τον Α. Σαμαρά.
Δεν έδωσε λύση το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης.



Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ:
Η ΝΔ περπατάει σε τεντωμένο σχοινί, γιατί όλοι καταδικάζουν τις καταλήψεις και προφανώς την κατάληψη στο Υπ. Υγείας.
Αύριο το πρωί, ο Αντ. Σαμαράς συναντά τους εκπροσώπους των 6 βασικών ομοσπονδιών των γιατρών.
Η ΝΔ λέει «όχι» στο ν/σ, γιατί το θεωρεί πρόχειρο και γιατί δεν προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος και παράλληλα θέλει να κρατήσει κοντά της ένα βασικό μέρος του εκλογικού της ακροατηρίου που προέρχεται από τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος αντιδρά επειδή αισθάνεται ανασφαλής

Ο. ΤΡΕΜΗ: Η συνδικαλιστική τους ηγεσία πρόσκειται στη ΝΔ. ; ( ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΛΕΙΔΙ..)

Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: Είναι προφανές αυτό (ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΡΑΓΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΚΛΑΔΩΝ;)

Ο. ΤΡΕΜΗ: Και η ΟΛΜΕ;
Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: Και η ΟΛΜΕ

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Η ΕΙΝΑΠ είναι με τη Ν.Δ.;
Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ:
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν μικρή συμμετοχή.
Οι Ομοσπονδίες που συναντά αύριο ο κ. Σαμαράς εκφράζονται σε ένα μεγάλο βαθμό από τη ΔΑΚΕ και η συζήτηση που γίνεται στη Ν.Δ. είναι ότι οι γιατροί δεν παίρνουν εκείνες τις διασφαλίσεις.




Η Κυβέρνηση η οποία κάνει μία αξιολόγηση: θεωρεί ότι πίσω από τις κινητοποιήσεις των γιατρών κρύβεται μία ετερόκλητη  συμμαχία νεοδημοκρατών και αριστερών συνδικαλιστών, που έχει ως μοναδικό στόχο να υπονομεύσει τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται (Κυβέρνηση Συνασπισμού ετοιμάζουν οι γιατροι)
Κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι σε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση λέει «όχι», χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την προχειρότητα με την οποία υποστηρίζει ότι συντάχθηκε το ν/σ.
Κυβερνητικά στελέχη «βλέπουν» και μία προσπάθεια συνολικής  επίθεσης στην κυβέρνηση, με αφορμή και τη διαδήλωση που διοργάνωσαν την Τετάρτη στο Υπ. Υγείας οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους γιατρούς.
Η ΝΔ ανταπέδωσε τα πυρά, με τον εκπρόσωπο της να κάνει λόγο για πρόχειρο ν/σ το οποίο δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, παίρνοντας όμως ταυτόχρονα αποστάσεις από την κατάληψη του Υπ. Υγείας.
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ : «Η ΝΔ, ξεκάθαρα, δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει τις καταλήψεις. Όμως, τέτοιο ν/σ δεν μπορεί να το ψηφίσει, γιατί είναι πρόχειρο, χωρίς όραμα, κι όχι μόνο δεν δίνει λύσεις, αλλά αντίθετα διογκώνει τα προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...