Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΛΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΟΙ F.T.

Με το μαρτύριο του Σίσυφου παρομοιάζεται η προσπάθεια της Ελλάδας από την εφημερίδα, η οποία εκτιμά ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το ότι οι Financial Times θεωρούν την Ελλάδα χρεοκοπημένη μας το έχουν κάνει σαφές εδώ και καιρό μέσα από τα άρθρα τους. Ωστόσο, αυτή τη φορά η εφημερίδα προχωρά ένα βήμα παραπέρα, εισερχόμενη στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, και εκτιμά ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να νιώσει την ανάγκη να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησής του. Σημειώνει, δε, ότι το λαϊκό αίσθημα φαίνεται πως κλείνει περισσότερο στην αγωνία και τον φόβο για το μέλλον παρά στην οργή.

Όσον αφορά τις καθιερωμένες «μαύρες» εκτιμήσεις του εντύπου, η προσπάθεια της Ελλάδας παρομοιάζεται με το  μαρτύριο του Σίσυφου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «όσο περισσότερο μειώνει η κυβέρνηση δαπάνες για να ανταποκριθεί στους στόχους, τόσο περισσότερο απομακρύνονται οι στόχοι».

Κατά την εφημερίδα, η αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους μοιάζει όλο και πιο αναγκαία και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν το Plan B.

πηγή: voreia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...