Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Το τελευταίο κείμενο ενός καρκινοπαθούς blogger

Η τελευταία ανάρτηση ενός blogger από το Vancouver του Καναδά πριν από το θάνατό του, προκάλεσε αισθήματα θλίψης και συμπάθειας σε 8 εκατομμύρια αναγνώστες του ιστολογίου του, από διάφορες χώρες του κόσμου.
Η οικογένεια του 41χρονου Derek Miller προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απώλεια, μετά
από την άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο για τέσσερα χρόνια, ενώ το κείμενό του στο ιστολόγιό του, που το τιτλοφόρησε "Η Τελευταία Ανάρτηση",  προκάλεσε αίσθηση σε πολλούς αναγνώστες.
"Τώρα είμαι νεκρός... Αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση στο ιστολόγιο" έγραψε ο Miller στο (μεταχρονολογημένο) συναισθηματικό αυτό κείμενο.
"Έχω διαπιστώσει πως μπορεί να θρηνώ για ό,τι δε θα μάθω, αλλά δε μετανιώνω για όσα με έφεραν στο σημείο που βρίσκομαι", ανέφερε. "Ο κόσμος είναι όμορφος, εκπληκτικός , θαυματουργός. Υπάρχουν πάντοτε πράγματα να ανακαλύψεις. Δε μετανιώνω για τίποτε κι ελπίζω η οικογένειά μου να μπορέσει να πράξει ανάλογα".
Ο Miller είχε προσελκύσει αρκετούς αναγνώστες στο ιστολόγιό του τα τελευταία δέκα χρόνια. Συγγραφέας και διορθωτής, ο Miller είχε πτυχίο στη θαλάσσια βιολογία, ήταν φωτογράφος κι ειδικός στους υπολογιστές. Αλλά τον τελευταίο καιρό έγραφε, κυρίως, για την πάλη του με τον καρκίνο.
Ο Miller άρχισε να γράφει την "Τελευταία Ανάρτηση" τον Ιανουάριο και έκανε μερικές διορθώσεις δύο μέρες πριν το θάνατό του, όπως μετέδωσε το Canadian Press.

Κανένας από την οικογένειά του δεν είχε διαβάσει το κείμενο μέχρι τη μετά θάνατο δημοσίευσή του, από τον καλύτερο του φίλο. Όταν αναρτήθηκε το τελευταίο του κείμενο, το ιστολόγιό του δέχθηκε 6.000 hits, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει πρόβλημα ο server του.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ''Τελευταία Ανάρτηση'' του Derek Miller εδώ.
akous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...