Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Δεν είναι Νάζι : Είναι Ναζί

Του Ακη Χουζούρη
protagon.gr 
Κρίση. Οι ειδήμονες έχουν πάρει φωτιά, τα επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες αυξάνονται, η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί, δε γίνεται κάποια επανάσταση. Πέρασε και η ηρωική 1η Μάη. Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση όπως «τις γάτες που γλείφονται κάτω από το μαγιάτικο Ήλιο».

Κουραστήκαμε από τα e-mails των κερδοσκόπων, τις αναλύσεις ότι για όλα φταίει το Δημόσιο, ότι δεν φταίει για τίποτα το Δημόσιο ή ότι φταίνε κάποιοι άλλοι εκτός συνόρων. Όταν αποφασίσουμε σε δύο βασικά ερωτήματα, α) Τα 350 δις χρέος ποιανού είναι και β) Ποιο κομμάτι του χρέους αντιστοιχεί στο καθένα μας, τότε ίσως μπει η συζήτηση προς την αναζήτηση λύσεων του κοινωνικού αδιεξόδου.
Στα πρόσφατα γεγονότα του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, κατάστρεψαν τα τέρματα, τις πινακίδες, επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές και οικογένειες. Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η αντίδραση της Πολιτείας προς τους Χούλιγκανς; Τίποτα. Ποια θεωρείτε ότι θα είναι η αντίδραση της Διοίκησης της ΑΕΚ προς τους οπαδούς της; Πάλι τίποτα. Τελικά αρχίζω να πιστεύω σε μία συνομωσία, ένα σκοτεινό κοινωνικό συμβόλαιο των Ελλήνων.
Κάθε επάγγελμα, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει δημιουργήσει την σκοτεινή πλευρά του, τη σκιά των συναλλαγών του, των παράνομων δοσοληψιών του, των περίεργων συμφωνιών του, της μαύρης οικονομίας και εργασίας. Πιο συγκεκριμένα ο γιατρός έχει το φακελάκι, ο δικηγόρος τα νομικά παραθυράκια, ο καθηγητής το φροντιστήριο, ο εφοριακός τη δοσοληψία, ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν κόβει αποδείξεις, ο καλλιτέχνης κρύβει αμοιβές, ο ποδοσφαιριστής στήνει παιχνίδια, ο προϊστάμενος παίρνει γρηγορόσημο, ο πλούσιος δεν πληρώνει την εφορία, ο ιδιοκτήτης κρύβει ενοίκια, ο κατασκευαστής φτιάχνει ημιυπαίθριους, ο έχων τα μέσα φτιάχνει αυθαίρετα, ο Δασάρχης δεν βλέπει δασικές εκτάσεις, ο πολιτικός διορίζει ή παίρνει μίζες και το Κράτος φτιάχνει Νόμους και προσποιείται ότι λύνει το πρόβλημα. Μπορείτε να απαριθμήσετε μαζί μου πολλές συμπεριφορές μας, από το τσιγάρο, τις υπερωρίες, τις αποδείξεις, μέχρι να κλέψω χόρτα και φρούτα από το γείτονα έως και να βάζω ένα καφάσι στο δρόμο για να το βρω αύριο και να παρκάρω!
Τα αυθαίρετα αφού είναι αυθαίρετα πώς γίνονται νόμιμα; Και όμως γίνεται. Οι επιχορηγήσεις αφού περνάνε από έλεγχο της τρόικα πώς δίνονται; Όταν χρωστάνε τηλεοπτικοί σταθμοί, ή διάσημοι τραγουδιστές πώς καταφέρνουν και δεν πληρώνουν; Και όμως στην Ελλάδα το σκοτεινό κοινωνικό συμβόλαιο «Μίας σου και μία μου παρανομία, είναι το σύνταγμά της, ο υπέρτατος Νόμος». Είναι διαφορετικό με τη ρήση Πάγκαλου «Όλοι μαζί τα φάγαμε», διότι το 30% της δικής μου μαύρης οικονομίας, δηλαδή 5.000 € το χρόνο, δεν είναι ίσο ποσοτικά με το 30% ενός πολιτικού που παίρνει μίζες π.χ. Βλέπε Τσουκάτο με 1.000.000€ τη φορά (φαντάσου το χρόνο).   
Προσποιούμαστε όλοι μας ότι είμαστε κομμάτι μιας κοινωνίας που διέπεται από Νόμους. Προσποιούμαστε ότι δουλεύουμε, για να έχουμε το νου μας να βγάλουμε με κάποιο τρόπο μαύρα. Δεν είναι επιτυχημένος στη σημερινή κοινωνία ο εργατικός, ο φιλότιμος, ο ενεργός πολίτης, αλλά ο τεμπέλης, ο άτιμος και ο παθητικός-μηχανορράφος πολίτης. Γι’ αυτό και τα παιδιά μας και η νέα γενιά είναι τόσο προβληματική, μέχρι να αφομοιωθεί από το σύστημά μας, να βρει δουλειά, να φτιάξει σπίτι, να παντρευτεί, να ζήσει. Δεν ξέρει πως παίζεται το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που φτιάχνεται με σκοπό, με επιμέρους στόχους και φυσικά επιδιώξεις.
Από το 1981 μέχρι το 2010 οι στρατιωτικές δαπάνες (Μ.Ο. 5% του Προϋπολογισμού κάθε χρόνο)  του Ελληνικού Κράτους ήταν 100 δις €. Σας θυμίζω ότι το χρέος είναι 350 δις €. Το χειρότερο δεν είναι τα ποσά. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε στρατό. Είμαστε ακόμα χειρότερα σε σχέση με τον «τυπικά» εχθρό μας την Τουρκία. Προσποιούμαστε ότι έχουμε άμυνα. Από τους πυραύλους S300, τα υποβρύχια που γέρνουν, τα στρατόπεδα που κάνουν τζίρο στα σουβλακερί και που βοήθησαν το Ελληνικό Κράτος μετά τον εμφύλιο, τις παρελάσεις από άλλες εποχές, έως τη θητεία των Ελλήνων η οποία το μόνο κέρδος που αφήνει είναι να μειώνεται για λίγο η ανεργία και να γίνεται έμπνευση για ταινίες κωμωδίας.
Η μαύρη οικονομία αντιστοιχεί κάθε χρόνο στο 30% της συνολικής. Χαλάμε ως καταναλωτές πολίτες τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός μας για φακελάκια, φροντιστήρια, αδήλωτες δαπάνες. Επίσης το Κράτος έχει ξεπεράσει τον εαυτό του δικαιολογώντας αδικαιολόγητες δαπάνες και ενέργειες. Τα χρήματα στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, οι πάσης φύσης μελέτες, τα περίεργα επιδόματα σε περίεργες συνδικαλιστικές ομάδες, τα έξοδα των Βουλευτών, ο αριθμός των υπαλλήλων σε μερικές υπηρεσίες, τα υπερτιμολογημένα μεγάλα έργα, ο ρόλος των κρατικών διαφημίσεων στα ΜΜΕ, ο παρασιτισμός των μεγάλων Ιδιωτικών τζακιών, είναι μερικά παραδείγματα κοινωνίας υπό πτώχευση, που προσποιείται συνεχώς για μεταρρυθμίσεις και κόκκινες γραμμές.
Τα παραδείγματα της σκοτεινής μας κοινωνικής συμπεριφοράς είναι άφθονα. Πολλά απ’ αυτά είναι εγκληματικά και δημιουργούν μιμητικές πράξεις που διαιωνίζουν το παιχνίδι. Το Κράτος μας είναι «μαλακό». Δικαιολογεί τα πάντα. Συγχωρεί τους πάντες. Ειδικά αυτούς με τις μεγάλες αμαρτίες. Οι λαμογιές περνιούνται ως Νάζι. «Ντάξει μωρέ, δεν το ήθελε το παιδί», λέμε. ‘Η «πώς θα ζήσω, πρέπει να λείψω για λίγο», άλλη τρομερή έκφραση. Η αξιολόγηση, ο έλεγχος, η επανασχεδίαση, η βοήθεια, το δημόσιο συμφέρον, είναι έννοιες που τους έχουμε δώσει άλλο περιεχόμενο από αυτό που είναι. Έχουμε διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Έχουμε δημιουργήσει εννοιολογικές πυραμίδες έτοιμες να καταρρεύσουν από ένα μικρό αεράκι από το εξωτερικό.
Λύση; Θέλετε τη λύση; Νάτη λοιπόν η λύση. Είναι τόσο καλή και εύκολη. Να μην αλλάζουμε τους τονισμούς στις λέξεις. Η λέξη Ναζί διαφέρει ελάχιστα, ένα τόνο πέρα, από το Νάζι. Να εννοούμε και να πράττουμε αυτά που λένε οι Νόμοι, οι οποίοι να είναι απλοί, κατανοητοί και σύντομοι. Δηλαδή «κάνεις επεισόδια; Πέφτεις Β’ Εθνική». Δεν σου δίνει απόδειξη; Κατάγγειλέ τον είναι απόλυτα Δημοκρατικό. Χρωστάει στο ΙΚΑ; Πάρε του από την περιουσία του. Ο Γιατρός με φακελάκι; Απόλυση. Ο Διοικητής που δεν ελέγχει και δεν κάνει τη δουλειά του; Ξήλωμα. Πολιτικός που τα παίρνει; Φυλακή. Μίζες ορφανές; Δε γίνεται. Κάποιος τα έχει πάρει. Δικαστήρια και Αστυνομία ας κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους. Δικηγόροι που παίζουν παιχνίδια; Αφαιρέστε τους την άδεια. Νάτη η λύση. Ισοδημοκρατία για όλους. Ναι είναι η καινούρια μόδα στα blogs. Τι εννοεί; Όλοι ίσοι και κάτω από τους Νόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...