Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νεκρός ο Μπίν Λάντεν ανακοίνωσε ο Μπάρακ Ομπάμα (σκληρές φωτογραφίες)

 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη έξω από την πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα ότι έπειτα από χρόνια αναζήτησης για τον επικεφαλής της
αλ Κάιντα από το τέλος του 2001 οπότε εξαφανίστηκε στο Αφγανιστάν ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, ενώ έχει βρεθεί και η σορός του.
Τα πακιστανικά ΜΜΕ έδωσαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα φωτογραφίες, οι οποίες εικάζεται πως απεικονίζουν το νεκρό Μπιν Λάντεν, ωστόσο εξετάζεται η αυθεντικότητά τους.


Πανηγυρίζουν οι Αμερικανοί
Εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο σήμερα εν αναμονή της ανακοίνωσης από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα του θανάτου του επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το πλήθος τραγούδησε μία άσεμνη εκδοχή του αμερικανικού εθνικού ύμνου, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.
"Κοσμοϊστορικό γεγονός η δολοφονία Λάντεν", λέει ο Μπους
Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό".

"Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται, όμως σήμερα η Αμερική έστειλε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα: Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", επεσήμανε ο Μπους σε ανακοίνωσή του.
Νεκρός και ο γιος του Μπιν Λάντεν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι τρεις ενήλικες εκτός του Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής επιδρομή στο Πακιστάν και πως ένας από αυτούς είναι γιος του μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.
Άλλος αξιωματούχος επισήμανε πως ο θάνατος του μπιν Λάντεν θέτει την αλ Κάιντα σε "φθίνουσα πορεία" και θα είναι δύσκολο να ανακάμψει.
Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν.
"Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...