Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ζητείται μίνιμουμ συναίνεση...

Η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ίσως είναι η κρισιμότερη από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Και το «παζλ» θα ολοκληρωθεί την Τρίτη όταν οι πολιτικοί αρχηγοί ανέβουν τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, με τη συναίνεση να είναι μια λέξη που θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού...


Η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το σχέδιο των Αποκρατικοποιήσεων αλλά και η νέα  βοήθεια για το διάστημα 2011 – 2015, θα τεθούν προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο, με τους υπουργούς να καλούνται να βάλουν την υπογραφή τους με σαφή πλέον εντολή του Γιώργου Παπανδρέου. Η φράση του πρωθυπουργού «θα προχωρήσω με όσους θέλουν και μπορούν», θα επαναληφθεί σε αυτή την συνεδρίαση, ωστόσο είναι άγνωστο ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, καθώς υπάρχουν υπουργοί που δεν έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους και αποτελεί αίνιγμα η στάση που θα κρατήσουν.

Και την επόμενη ημέρα, θα αποφασιστεί εάν ο Γιώργος Παπανδρέου πάει σε πρόωρες εκλογές ή προχωρήσει  σε σαρωτικό ανασχηματισμό. Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με σκοπό να ζητήσει αλλά και να πάρει την μίνιμουμ συναίνεση.

Εκεί όμως που επενδύει ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι στη συνάντηση που θα έχει με τον Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο οι δυσκολίες είναι αρκετές, καθώς σύμφωνα με όσα διαρρέονται – έως σήμερα - από το περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμα Πρόγραμμα και θα ψηφίσει μόνο τα άρθρα που θα «ταιριάζουν» απόλυτα με τις θέσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα στο Ζάππειο 2.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες συναντήσεις, στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν πως μπορεί να βρεθεί κοινή φόρμουλα με το ΛΑΟΣ, ακόμα και με το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εφόσον η Ντόρα Μπακογιάννη προσκληθεί. Για τα κόμματα της Αριστεράς, οι προσδοκίες είναι χαμηλές, αφού είναι γνωστό πως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ θα πουν «όχι» στη συναίνεση. Αίνιγμα τέλος αποτελεί η στάση που θα κρατήσει το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, την ίδια στιγμή που πληροφορίες θέλουν τον Φώτη Κουβέλη με τη σειρά του να περνάει και εκείνος την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου...

voreia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...