Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αγωγή μαμούθ από την ηθοποιό Θάλεια Προκοπίου σε Κινεζική εταιρία

Η Θάλεια Προκοπίου, η πρωθιέρεια της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας από το 2000 μέχρι και το 2004, είδε μια φωτογραφία της να έχει χρησιμοποιηθε,ί χωρίς τη συγκατάθεσή της, σε διαφημιστική καμπάνια στην Κίνα. Η ηθοποιός ενοχλήθηκε περισσότερο επειδή, αν και η ίδια δεν εκμεταλλεύτηκε εμπορικά το ρόλο της
πρωθιέρειας, αντίθετα η διαφημιστική εταιρεία τη χρησιμοποίησε για να κερδίσει χρήματα. Και έτσι αποφάσισε να στραφεί εναντίον της Κινέζικης εταιρείας ζητώντας αποζημίωση 2 εκ. ευρώ…
Η επιβλητική εικόνα με την ηθοποιό στο χώρο του ναού της Ήρας παρουσιάστηκε σε έντυπη διαφήμιση για κινητό τηλέφωνο προτρέποντας τον κόσμο να το αγοράσει ως «φωτεινή επιλογή». Οι κατηγορίες που βαραίνουν την εταιρεία είναι: Παράνομη χρήση εικόνας χωρίς την άδεια του ενδιαφερόμενου με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προσβολή προσωπικότητας και προσβολή Ολυμπιακού πνεύματος.
Όπως δήλωσε η ηθοποιός στην εφημερίδα Espresso «Έχω κάνει αγωγή, που θα εκδικαστεί τον Ιούνιο». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Θάλεια Προκοπίου επέλεξε για την υπεράσπισή της τον δικηγόρο που ανέλαβε και την υπόθεση του 77χρονου Έλληνα, που η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε σε γιαούρτια τουρκικής παραγωγής.
Η Θάλεια Προκοπίου είχε το ρόλο της πρωθιέρειας για την αφή τη Ολυμπιακής φλόγας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σολτ Λέικ Σίτι το 2002 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
e-radio.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...