Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – Τα φαινόμενα απατούν



του Κωνσταντίνου Σταματόπουλου

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γεννήθηκε φιλόδοξος. Με μητέρα πρώην γραμματέα στην Pirelli και πατέρα υπάλληλο τραπέζης ο «Καβαλιέρε» ήταν  σίγουρο, όντας πνεύμα ανήσυχο, πως δεν θα περιόριζε τις όποιες φιλοδοξίες του στο να παίζει πιάνο σε κρουαζιερόπλοια, ούτε να πουλάει ηλεκτρικές σκούπες πόρτα-πόρτα (έτσι ξεκίνησε η καριέρα του). Τα όνειρά του έφταναν πολύ παραπάνω, οδηγώντας στην δημιουργία ενός μύθου γύρω από το όνομά του με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής Μίλαν, ιδιοκτήτης 3 τηλεοπτικών δικτύων, ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου εκδοτικού οίκου, ιδιοκτήτης εφημερίδων, ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων, ιδιοκτήτης …ιδιοκτήτης ….ιδιοκτήτης. Δυστυχώς ο Ιταλός πρωθυπουργός την λέξη ιδιοκτησία την έχει πολλά σκαλιά παραπάνω από την λέξη ιδεολογία, κατά συνέπεια μπορεί κανείς να πεί ότι είναι και ιδιοκτήτης του πολιτικού κόμματος της Forza Italia το οποίο μετεξελίχθηκε στο Popolo delle Liberta’(Λαός των Ελευθεριών).
Σαφώς οι μέθοδοι ανέλιξης και μάλιστα τόσο γρήγοροι σε μια πολιτική αλλά και σε επιχειρηματική καριέρα δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι μόνο θεμιτές. Εχουν γραφτεί πολλά περί της εμπλοκής του ονόματός του σε εισαγγελικές έρευνες και δεν είμαι σε θέση να αναλύσω το θεμιτό ή το αθέμιτο δίκην εισαγγελέα. Όπως και αν έχει μιλάμε για ένα πολιτικό και μη ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Το φαινόμενο Μπερλουσκόνι που μηντιακά δεν αρκούν αφιερώματα μηνών για να δώσουν μια πλήρη εικόνα του προφίλ του, φαίνεται ότι οδεύοντας στην δύση της πολιτικής του καριέρας , απατά πλέον συνειδητά και αποδεδιγμένα την οικογένειά του που πάντα μνημόνευε και μνημονεύει, αλλά και την εμπιστοσύνη αυτών που πάντα πίστευαν ότι τα περί «βίλας οργίων» ήταν ψεύδη κατασκευασμένα της αντιπολίτευσης. Η εφημερίδα UNITA’ έδωσε μόλις προχθές μια…..εικόνα του τι γινόταν σε αυτές τις «απλές συνευρέσεις». (Δείτε ΕΔΩ) 

Λίγες ώρες μόνο μετά από την αποκάλυψη της εφημερίδας  για λογαριασμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ένα άλλο περιοδικό το OGGI αποκαλύπτει ότι η κα Σαντανκέ (σε ρόλο αντιπροέδρου με αρμοδιότητες ανάλογες αυτές του Υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου) πλαστογράφησε το βιογραφικό της δηλώνοντας ότι είναι κάτοχος Μάστερ Διοίκησης Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνο.(ΕΔΩ το δημοσίευμα)    

Η παραδοχή μπορεί να μην έγινε εκ μέρους  της ίδιας (στην προσωπική της σελίδα μάλιστα στο fb μιλά για στημένη πλεκτάνη η οποία μπορεί να αποδειχθεί εφόσον εμφανίσει το έγγραφο με την σχετική υπογραφή καθηγητη του Μποκόνι, αλλά μήπως κάπως έτσι δεν μιλούσε και ο Καβαλιέρε πρίν βγούν οι πρώτες φωτογραφίες που τον εξέθεταν;). 
Την ίδια στιγμή ωστόσο η έρευνα του περιοδικού στο πανεπιστήμιο απέδιδε καρπούς αποδεικνύοντας την απάτη, μια και το πανεπιστήμιο ανατρέχοντας σε αρχεία μιλούσε για πλαστογραφία μη αναγνωρίζοντας εγγραφή της ιδίας σε κάποιο Μάστερ με τέτοιο αντικείμενο.…  Μέλος της κυβέρνησης με ..περγαμηνές λοιπόν. «Αξιοκρατία» φαινομενική ..
Προφανώς η πολιτική κρίση στην Ιταλία ξεπερνά τα όρια του κονφορμισμού και της «βεντέτας» ενός πολιτικού χώρου έναντι του άλλου. Άλλωστε το θέμα δεν αντικατοπτρίζει μόνο την λογική της παρούσας κυβέρνησης. Η νοοτροπία του «ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ» έχει ριζώσει βαθιά στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας των ιταλών πολιτών κάθε φάσματος και κάθε ηλικίας. Δυστυχώς όμως αργά η γρήγορα το φαίνεσθαι καταρρέει γιατί τα …ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ απλά απατούν.

υ.γ. Αρνούμαι να φανταστώ την εξέλιξη αντίστοιχης έρευνας εν Ελλάδι περί της επιστημονικής κατάρτισης και των βιογραφικών πολλών πολιτικών στελεχών. Το φοβάμαι διότι εμείς απλά απέχουμε από τα ..φαινόμενα αλλά πρωταγωνιστούμε στην απάτη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...