Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Νέο art bookshop στη γκαλερί The Breeder

πηγή: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Το ψαγμένο art βιβλιοπωλείο των Εξαρχείων OMMU μόλις άνοιξε νέο παράρτημα μέσα στην γκαλερί The Breeder. Η διευθύντρια της γκαλερί Νάντια Γεραζούνη επιλέγει 5 ιδιαίτερα βιβλία-fanzines από τη συλλογή του.


1) Saul Steinberg, The Line, 1954, εκδ. Nieves. H απεικόνιση ενός και μόνο έργου, μήκους 10 μέτρων, του Ρουμάνου σκιτσογράφου S. Steinberg που είχε διακριθεί μέσα από τις εικονογραφήσεις του για τους «New York Times».
2) Rod Bianco, εκδ. De Appel Μία συλλογή μεμοραμπίλια γύρω από τον χαρακτήρα Rod Bianco, προϊόν της φαντασίας του καλλιτέχνη Bjarne Melgaard.
3) Ari Marcopoulos, Even the President of the United States has to stand naked sometimes, εκδ. JPRingier. Οι πιο συναρπαστικές φωτογραφίες του καλλιτέχνη που απαθανατίζουν πρόσωπα από τον στενό του οικογενειακό κύκλο αλλά και σκέιτερ, σέρφερ, καλλιτέχνες και μουσικούς.
4) PIN UP Το πρωτοποριακό περιοδικό αρχιτεκτονικής και σύγχρονου ντιζάιν αποτελεί απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους του λάτρεις του είδους. Στο τελευταίο τεύχος, παρουσιάζεται και το Hand House, ένα σπίτι που έχει σχεδιάσει ο Ανδρέας Αγγελιδάκης.
5) Fanzine - Exciting Places for Boring People του Andy Rementer, εκδ. Nieves. Από τα πιο ψαγμένα fanzines. Κυκλοφορεί σε 150 αριθμημένα αντίτυπα.

Δέσποινα Ζευκιλή dzeykili@athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...