Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Οι Financial Times προτείνουν την λύση τύπου “Brandy Bonds” για την Ελλάδα

Προσθήκη λεζάντας
Oι αναλυτές των Financial Times, δηλώνουν επιφυλακτικοί σχετικά με το σχέδιο μετακύλισης του ελληνικού χρέους. Αυτή την επιφυλακτικότητα αυξάνει και η σημερινή ανάλυση της Standard & Poors που μεταφράζει ως χρεοκοπία το σχέδιο των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών για επιπλέον χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

Ο Gary Jenkins, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος της Evolution Securities στο, χαρακτήρισε την κίνηση της S & P,  "μια γενναία απόφαση που θα μπορούσε να σημαίνει "επιστροφή στο σχέδιο για τις τράπεζες".
«Διανύουμε επικίνδυνες στιγμές και όλα είναι πιθανά. Θα μπορούσε να έχει μια εντελώς διαφορετική μορφή το πακέτο διάσωσης που θα πρέπει να διεξαχθεί, όπως είναι η εγγύηση για το ελληνικό χρέος ή η επαναγορά ομολόγων» πρόσθεσε.
Σε δεύτερο δημοσίευμά της η εφημερίδα επιβεβαιώνει την θέση του City του Λονδίνου για τα Brady Bonds , ως την καλύτερη επιλογή στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους . Οι Financial Times τονίζουν ότι αυτή η επιλογή εξυπηρετεί τόσο την Ελλάδα όσο και τους ιδιώτες πιστωτές αλλά παραμένει ως βασικό εμπόδιο το πολιτικό εξαιτίας των εγγυήσεων που πρέπει να εξασφαλιστούν στην ευρωζωνη.
Σύμφωνα με το άρθρο, τρία είναι τα βήματα που πρέπει οι ιθύνοντες να ακολουθήσουν. Πρώτον, η Ελλάδα και οι εταίροι της πρέπει να συμφωνήσουν σε μια μακροπρόθεσμη δημοσιονομική πορεία που να αποσκοπεί σε συνεχή πραγματοποίηση πρωτογενών πλεονασμάτων.
Δεύτερον, η Αθήνα να προχωρήσει σε ανταλλαγή μιας νέας σειράς ομολόγων με μεγαλύτερη διάρκεια και με μειωμένη την ονομαστική τους αξία.
Τρίτον, η ευρωζώνη να σταματήσει τα δάνεια διάσωσης και να παρέχει εγγυήσεις για τα ελληνικά ομόλογα.
«Ο ευκολότερος τρόπος για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι η έκδοση ομολόγων με μηδενικό επιτόκιο τα οποία θα δοθούν στην Αθήνα, ως εγγύηση για τα ομόλογα Brady . Ένα τέτοιο σχέδιο συμφέρει τόσο στην Ελλάδα όσο και τους επενδυτές»
Αυτό, εξηγεί η εφημερίδα, μπορεί να σώσει το ετοιμοθάνατο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να βάλει φρένο στο ενδεχόμενο ντόμινου σε άλλες τράπεζες στην Ευρωζώνη.
prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...