Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κάλιο αργά παρά ποτέ..

Επιστρέφει το βουλευτικό του αυτοκίνητο ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο! Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει την παραίτησή του από όλες τις απολαβές που συνδέονται με την
συμμετοχή του σε διαρκείς και ειδικές επιτροπές της Βουλής. Το αυτοκίνητο του κ. Μητσοτάκη είναι ένα Audi A4, 1800 κ.εκ. ενώ ο ίδιος είναι μέλος των επιτροπών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, οι οποίες κατά μέσο όρο συνεδριάζουν συνολικά 5-6 φορές το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι επιπλέον απολαβές του, που δεν θα παίρνει στο εξής, μπορεί να φτάνουν και τα 1500 ευρώ αφού για κάθε συνεδρίαση οι βουλευτές εισπράτουν από 245 ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει την επιστολή που είχε στείλει στις 8 Ιουνίου σε όλους τους συναδέλφους του για την περιστολή των βουλευτικών προνομίων «ως ελάχιστη απάντηση του Κοινοβουλίου στην πρωτοφανή κρίση που μαστίζει την χώρα μας» και επισημαίνει αιχμηρά ότι «δυστυχώς, ένα μήνα μετά ελάχιστοι συνάδελφοί μου απάντησαν επί της ουσίας στα θέματα τα οποία έθεσα».
Επισημαίνει ακόμα πως φοβάται «ότι για άλλη μια φορά οι συντεχνιακές πιέσεις θα αποτρέψουν το Κοινοβούλιο από την λήψη πραγματικά τολμηρών αποφάσεων που θα στείλουν ένα ξεκάθαρο θετικό μήνυμα στην κοινωνία».

Από την πλευρά της η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου στην επιστολή της αναφέρει ότι επιστρέφει το βουλευτικό της αυτοκίνητο και παράλληλα ζητά να κατατίθενται στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Κοινοβουλίου τα χρήματα από τις συμμετοχές της στις Επιτροπές.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...