Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

"Ποτέ δεν υπήρχαν λεφτά"

Ίσως δείγμα αυτοκριτικής με παραδοχές έκανε ο υπουργός Α. Λοβέρδος μιλώντας στο Μέγκα. Παραδέχθηκε πως το "λεφτά υπάρχουν" ήταν ψέμματα. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί, και το ότι την κακή υπάρχουσα νοοτροπία τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ του 80, όπως είπε.

Να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο εν μέσω θέρους μπορεί να ήθελε ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος. Με συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega", στο γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, όχι μόνο προχώρησε εν μέρει σε αυτοκριτική, πολύ παραπάνω αναφέρθηκε σε καταστάσεις άκρως επιζήμιες για την χώρα και την πορεία της, για τις οποίες υπεύθυνο είναι το ΠΑΣΟΚ.
Να τα πάρουμε από την αρχή.
Καταρχάς, ο υπουργός ονόμασε ως δημαγωγικό το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" του Γ. Παπανδρέου.
"Ήταν δημαγωγικό, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν", είπε χαρακτηριστικά.
Είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος παραδέχεται δημόσια πως τότε, όντας το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, το κόμμα, δια στόματος του πρωθυπουργού, τελικά είπε ψέματα.
Αυτό όμως είναι απλώς μία μικρή παρατήρηση του υπουργού, καθώς ακολούθησε μία ακόμα σοβαρότερη δήλωση.
Ο κ. Λοβέρδος συμπλήρωσε ότι "την κακή νοοτροπία που υπάρχει τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετία του ‘80", υιοθετώντας ουσιαστικά μία κριτική χρόνων όλης σχεδόν της αντιπολίτευσης.
Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Εν μέρει στήριξη στο Βενιζέλο αποστάσεις από "αγανακτισμένους"
Ο Α. Λοβέρδος στήριξε τον υπουργό Οικονομίας, Ε. Βενιζέλο, συγχρόνως όμως έδειξε να κατανοεί και τις αντιδράσεις των πολιτών, δηλώνοντας πως "ορθά επιβάλλαμε τα μέτρα και ορθά αγανάκτισαν και οι πολίτες", ενώ συνεχίζοντας είπε πως "δείχνουν ότι έχουν καλύτερο μυαλό από τους πολιτικούς και δεν μιλάω για τους Αγανακτισμένους, τους οποίος ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα να γλείψω, όπως έκανε ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτικής", αφήνοντας αιχμές για συγκεκριμένους χώρους.
Σημαντικές αναφορές έκανε όμως και για την περίπτωση της χρεοκοπίας και δη της επιλεκτικής.
Σημείωσε ότι "πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί", όσον αφορά στην επιλεκτική χρεοκοπία και παράλληλα υποστήριξε ότι "εμείς παλεύουμε να την αποφύγουμε κι όταν παλεύεις να το αποφύγεις, δεν το φέρνεις στην αυλή σου".
Μιχελάκης: Το ΠΑΣΟΚ έλεγε συνειδητά ψέμματα στο λαό
"Η σημερινή κυνική ομολογία του κ. Λοβέρδου, αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό.
Αποδεικνύει, ότι το κόμμα του έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, χωρίς να το ενδιαφέρει η χώρα και η οικονομία.
Για το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά ο στόχος ήταν μόνο ένας. Η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας με οποιοδήποτε τίμημα!
Τίμημα όμως, που σήμερα το πληρώνουν οι πολίτες και η Πατρίδας μας.
Και κάτι ακόμα: Το μεγαλοπρεπές άδειασμα στον κ. Βενιζέλο, για το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι ποτέ δεν θα έλεγε για "επιλεκτική χρεοκοπία", θα μπορούσε να είναι απλά ένα…”συντροφικό μαχαίρωμα”, αν το κόστος δεν κινδύνευε να το πληρώσει ακριβά η χώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...