Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΠΑΠ-α(ε)ρολογίες


του Σταματόπουλου Κωνσταντίνου
Ομολογώ ότι με παππού ιδιαίτερα θρήσκο υπήρξα ΠΑΠαδοπαίδι… Δεν με συγκινούσαν τα ράσα αλλά η μυσταγωγία που τα ιερά εξέπεμπαν για τον παππού μου αλλά και πολύ κόσμο. Με έφεραν πιο κοντά στον μαγικό κόσμο της εκκλησίας και όχι των ΠΑΠάδων.
Μετά ανακάλυψα ότι πήγαινα εκκλησία αλλά γούσταρα και λίγο ΡΟΚ…
Όχι των ΠΑΠΑ-ροκάδων …το άλλο….το ελληνικό , ΠΑΠακωνσταντίνου…  Οι εποχές άλλαζαν μαζί και τα γούστα.
Θυμάμαι ότι μουσικά έχω ακούσει τα πάντα αλλά με συγκινούσαν ελάχιστα εξ'αυτών. Μπαίνει και ο Μάης (όχι δεν με νοιάζουν οι ΠΑΠαρούνες) …πάμε στην Eurovision και δεν έχουμε ΠΑΠαρίζου…ούτε nr.1.
Πεθαίνει και ο ΠΑΠαζογλου… τι ακούς από έντεχνό τώρα;
Διαβάζω αθλητικά και θέλει λέει ο Ολυμπιακός να πάρει δανεικό από την Μίλαν τον ΠΑΠασταθόπουλο…
Ψάχνω στα blog νεα και βλέπω δηλώσεις του Γιάννου ΠΑΠαντωνίου να κατηγορεί την κυβέρνηση και τον ΠΑΠακωνσταντίνου για ολιγωρία. Ο ΠΑΠανδρέου κάνει την ΠΑΠια και ο ΠΑΠούλιας ύπνος..
Παίρνω το πλοίο και ακούω τους ειδήμονες να μιλούν για σφάλματα στην Ναυτιλία από εποχές Κατσιφάρα έως και ΠΑΠαληγούρα. Βαριέμαι να ακούω τα ίδια και τα ίδια κλείνω και το ιντερνετ και παίρνω ένα βιβλίο να ξεφυλλίσω..ΠΑΠισσα Ιωάννα, Εκδόσεις ΠΑΠασωτηρίου.
Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ.. Δίπλα κάτι τύποι συμπληρώνουν δελτία του ο-ΠΑΠ για στοίχημα.. μασουλώντας βαρετά CRACKERS ΠΑΠαδοπούλου.
Με τούτα και με κείνα πάλι άνοιξα το ίντερνετ και το μάτι μου πέφτει σε ένα ανέκδοτο για τον ΠΑΠαδιαμάντη > Το 1892 προσλήφθηκε ως μεταφραστής  στην “Ακρόπολη”. Τα χρήματα που έπαιρνε ήταν αρκετά μα δούλευε ατελείωτες ώρες συχνά μέχρι τα μεσάνυχτα μεταφράζοντας κείμενα από γαλλικές και αγγλικές εφημερίδες, χωρίς διακοπή ούτε τις Κυριακές. Σπάνια ο Γαβριηλίδης τον άφηνε να φύγει νωρίτερα μόνο όταν αργούσε το ευρωπαϊκό ταχυδρομείο ή υπήρχαν πολλές ελληνικές ειδήσεις. Μια τέτοια μέρα τον βρήκε στο δρόμο ο Π. Νιρβάνας: “Για πού τόσο βιαστικός;” τον ρώτησε. “Άφησέ με”, του απάντησε απότομα ο ΠΑΠαδιαμάντης. “Τρέχω να προφτάσω τον ήλιο. Έχω ένα μήνα να τον δω και τρέχω να τον προφτάσω πριν βασιλέψει και ο ΠΑΠάς ψάλει τον εσπερινό”.
Διπλανή ανάρτηση ένα link για το τέστ ΠΑΠ και την αναγκαιότητά του….
Παραδίπλα ένα άλλο link σε αθλητικό σάιτ με αφιέρωμα σε ποδοσφαιριστές παλαιότερων δεκαετιών…πάνω πάνω φιγουράρει το όνομα του ΠΑΠριτσα του ΠΑΟΚ..
«ΔΙΑΟΛΕ» λέω δεν μπορεί.. Με διακόπτει ένας φίλος στο τηλέφωνο και του ανακοινώνω την διαβολεμένη συγκυρία να καταδιώκομαι επι  σειρά ωρών από έναν ΠΑΠ
-          «Καλά πως την είδες ΠΑΠυρος Λαρούς Μπριτάνικα; Τράβα κοιμήσου!- μου απαντά κοφτά- και κόψε τις ΠΑΠ@ριές»....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...